autoruitschade.jpg

Nu we ons in de laatste fase van de winter bevinden, is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de staat van je autoruit. Tijdens de koudere wintermaanden zien we een toename van ruitschades, voornamelijk als gevolg van winterse weersomstandigheden en het gebruik van strooizout op de wegen. Dit kan leiden tot sterretjes in de ruit, die snel groter kunnen worden als er niet op tijd actie wordt ondernomen. 

Bespaar geld en het milieu

Het is opmerkelijk dat meer dan de helft van alle ruitschades nog steeds leidt tot volledige vervanging, terwijl veel van deze schades voorkomen hadden kunnen worden. Een tijdige reparatie van de ruit kan je niet alleen veel geld besparen, maar is ook veel minder belastend voor het milieu. 

Kleine moeite

Het is daarnaast een kleine moeite. Zoals een klant laatst zei: “ Fijn dat ik snel terecht kon, vakkundig geholpen werd en mijn weg spoedig en veilig kon vervolgen.”

Kosteloos repareren terwijl u wacht

Als je dus een kleine beschadiging aan je ruit opmerkt, aarzel dan niet om direct contact op te nemen met de bij ons aangesloten ruitreparateurs. Zij kunnen vaak snel en kosteloos je ruit repareren, zodat je weer veilig de weg op kunt. In veel gevallen zelfs terwijl je wacht. 

Daarnaast ook veiliger in het verkeer

“Verkeersveiligheid verdient nog meer aandacht en herstel of vervanging van autoruiten draagt positief bij aan goed zicht voor de bestuurder en hiermee aan de veiligheid voor de bestuurder, inzittenden en overige verkeersdeelnemers.” Marcel Spronk – Operationeel directeur Unigarant 

Marcel Spronk blog.jpg