Doorlopende Reisverzekering

Goed verzekerd, minder zorgen!

Premie berekenen Schade melden

Doorlopende Reisverzekering van Unigarant

Of u nu gaat backpacken in Australië, met het gezin naar Frankrijk reist. Of als u gaat studeren of stage gaat lopen in het buitenland. U wilt altijd goed verzekerd zijn. De Unigarant Doorlopende Reisverzekering maakt u op maat, zoals u dat wilt.

Voordelen

 • De variant Uitgebreid is ook in 2024 als beste getest door de Consumentenbond
 • Kinderen tot vijf jaar, mits opgegeven, gratis meeverzekerd
 • Overal ter wereld krijgt u hulp van de ANWB Alarmcentrale
 • Vijf sterren van de verzekeringsvergelijker MoneyView
 • Uw schade wordt snel uitbetaald

Standaarddekkingen doorlopende reisverzekering

Met de Doorlopende Reisverzekering van Unigarant gaat u het hele jaar door goed verzekerd op reis. U heeft de keuze uit variant Basis of variant Uitgebreid.

Hulp van de ANWB Alarmcentrale

De standaard dekkingen van de Doorlopende Reisverzekering verzekeren de meest voorkomende kosten. U bent altijd verzekerd als u onverwacht iets overkomt op reis. U bent verzekerd voor:

 • hulp van de ANWB Alarmcentrale, bijvoorbeeld reisadvies;
 • extra vervoerskosten;
 • vervoerskosten met uw eigen auto wanneer deze niet meer gebruikt kan worden;
 • telefoonkosten met de ANWB Alarmcentrale of andere hulpdiensten;
 • telefoonkosten met anderen;
 • schade aan de vakantiewoning die u huurde.

Lees hier meer over de vergoedingen en het eigen risico.

Kies voor de variant Basis of Uitgebreid

Met de Doorlopende Reisverzekering van Unigarant kiest u of voor de variant Basis of voor de variant Uitgebreid. De variant die u kiest, bepaalt:

 • hoeveel aanvullende dekkingen u kunt afsluiten;
 • hoe hoog de vergoedingen zijn.

Wilt u ook verzekerd zijn als u uw reis onverwachts moet annuleren? Bijvoorbeeld door het overlijden van een familielid, of doordat u ziek wordt? Dan is de Kortlopende of Doorlopende Annuleringsverzekering iets voor u.

Als beste getest

U bent verzekerd van hulp die nét een stap verder gaat. De variant Uitgebreid is door de Consumentenbond namelijk uitgeroepen als 'Beste uit de test'.

Aanvullende dekkingen doorlopende reisverzekering

Kiest u voor de variant Basis? Dan kunt u kiezen uit vier aanvullende dekkingen. Kiest u voor de variant Uitgebreid? Dan kunt u alle aanvullende dekkingen afsluiten en kiezen voor de Werelddekking. Hieronder vindt u een overzicht van alle aanvullende dekkingen van onze doorlopende reisverzekering.

Aanvullende dekkingen

Aanvullende dekking

Basis

Uitgebreid

Medische kosten

X

X

Bagage

X

X

Ongevallen

X

X

Wintersport en Bijzondere Sporten

X

X

Hobby- en Sportuitrusting

 

X

Geld

 

X

Reisrechtsbijstand

 

X

Verkeersrechtsbijstand

 

X

Vervangend Vervoer en Verblijf

 

X

Autohulp

 

X

Verlengen Maximale Reisduur

 

X

Zakenreis

 

X

Europadekking of Werelddekking

Bij onze doorlopende reisverzekering kunt u kiezen uit Europa- of Werelddekking. Wilt u in heel de wereld verzekerd zijn? Dat kan alleen als u voor de variant Uitgebreid kiest.

Vergoeding medische kosten

Uw zorgverzekering vergoedt niet alle medische kosten die u maakt in het buitenland. Daarvoor is deze aanvullende dekking. Wij geven u graag meer informatie over de vergoedingen en wat u moet doen als u medische kosten wilt claimen.

Bagage meeverzekeren?

Het zal u maar gebeuren. Tijdens uw reis wordt uw bagage gestolen, gaat uw bagage stuk of raakt u het kwijt. Daarvoor is deze aanvullende dekking. Tijdens iedere reis bent u verzekerd. U kiest zelf of u een eigen risico wilt voor deze dekking. Lees hier meer over de vergoedingen.

Hobby- en sportuitrusting meeverzekeren?

Dit is een goede aanvulling op de aanvullende dekking Bagage. Neemt u dure hobby- en sportspullen mee op reis? Bijvoorbeeld uw golfspullen, videoapparatuur of duikspullen? Dan kunt u de bagagedekking verder uitbreiden. U ontvangt dan maximaal € 3.500,- voor de hele groep waarmee u reist.

Let op: u kunt Hobby- en sportuitrusting alleen afsluiten als u ook de aanvullende dekking Bagage heeft.

Contant geld meeverzekeren?

U moet er niet aan denken dat uw contant geld gestolen wordt op reis. Daarvoor is deze aanvullende dekking. U krijgt een vergoeding als uw geld wordt gestolen.  U ontvangt maximaal € 350,- per persoon, maar niet meer dan € 600,- voor de hele groep waarmee u reist.

Let op: u kunt de aanvullende dekking Geld alleen afsluiten als u bij onze doorlopende reisverzekering ook de aanvullende dekking Bagage heeft afgesloten.

Vervangend vervoer en verblijf

Dit is een goede aanvulling op de dekking Autohulp. Wij regelen een vervangende auto of vervangend verblijf voor u. Hiervoor heeft u een creditcard nodig. Zonder creditcard kunt u geen vervangende auto meekrijgen.

Meeverzekeren van ongevallen

Heeft u een ongeval op reis? Dan bent u met de dekking Ongevallen verzekerd als u overlijdt of blijvend invalide raakt. Bij overlijden ontvangen uw nabestaanden maximaal € 35.000,-. Bij blijvende invaliditeit ontvangt u maximaal € 100.000,-. Bijvoorbeeld voor zorgkosten of als u geen salaris krijgt doordat u niet kan werken.

Reisrechtsbijstand nodig?

Heeft u tijdens uw reis hulp nodig van een jurist? Bijvoorbeeld om een schadebedrag terug te krijgen van iemand anders, of omdat u ruzie heeft met een reisorganisatie? Daarvoor is deze aanvullende dekking. U ontvangt maximaal € 25.000,- per gebeurtenis. Heeft u al een rechtsbijstandverzekering? Dan heeft u deze aanvullende dekking niet nodig.

Verkeersrechtsbijstand

Krijgt u schade doordat u met uw auto of motor deelneemt aan het verkeer? Met bijvoorbeeld een medeweggebruiker of na een verkeersongeval. Dan kunt u met deze dekking rekenen op de hulp van een jurist. Deze probeert het probleem voor u op te lossen.

Wintersport en Bijzondere sporten meeverzekeren?

Gaat u op wintersport? Of houdt u van avontuurlijke sporten zoals canyoning, suppen of strandzeilen/blokarten? Onze reisverzekering heeft hiervoor de juiste aanvullende dekking. U bent verzekerd voor:

 • schade of diefstal van uw sportbagage;
 • huur van vervangende sportbagage als uw eigen sportbagage beschadigd, gestolen of verloren is tijdens de reis;
 • onverwachte kosten, zoals een gipsvlucht, banaan of helikopter.

Let op: Niet alle (winter)sporten zijn verzekerd. Wilt u weten of en hoe uw sport verzekerd is? Bekijk dan ons overzicht.

Kiest u voor de dekking Wintersport en bijzondere sporten? Dan adviseren wij u ook twee andere dekkingen af te sluiten.

Aanbevolen: de dekking Medische kosten

Wij raden u aan om ook de dekking Medische kosten te kiezen. Medische kosten worden in het buitenland namelijk niet altijd (volledig) vergoed door uw zorgverzekeraar.

Aanbevolen: de dekking Ongevallen

Met deze dekking bent u voor veel bijzondere (winter)sporten ook verzekerd voor ongevallen.

Autohulp

Krijgt u pech in Europa waardoor uw auto, motor of camper niet meer kan rijden? Dan regelen wij de reparatie. Kan het niet binnen twee werkdagen gerepareerd worden? Dan zorgen wij ervoor dat uw voertuig terug naar Nederland wordt gebracht.

Wij regelen een vervangende bestuurder als:

 •  u of een passagier niet zelf terug kunt rijden door een onvoorziene gebeurtenis.
 • als u door ernstige (familie)omstandigheden plotseling naar huis moet. 

Goed om te weten, met Wegenwacht Europa heeft u geen recht op een vervangende bestuurder. Met de aanvullende dekking Autohulp heeft u dit wel.

Zakenreis

Bent u vaak voor uw werk op reis? Bijvoorbeeld omdat u weggaat voor zaken, een beurs of congres bezoekt? Dan heeft u de dekking Zakenreis nodig.

Verlengen maximale reisduur

Gaat u langer dan twee maanden op reis? Dan heeft de doorlopende reisverzekering een aanvullende dekking waarmee u maximaal zes maanden verzekerd op reis kunt.

Wat zeggen onze klanten

Snelle, accurate opvolging van de schadeclaim. Geen uitgebreide of ingewikkelde administratieve afwikkelingen. Uitbetaling binnen een week. Perfect!
Meneer R. Tuk

Informatie en service

Waarvoor ben ik niet verzekerd?

Niet verzekerd is schade:

Zie voor alle uitsluitingen de polisvoorwaarden onder ‘Wanneer vergoeden wij niet?’ en ‘Wat is niet verzekerd?’.

Ben ik tijdens mijn vakantie verzekerd als ik gevaarlijke sporten doe?

Dat hangt af van de sport. U bent bijvoorbeeld wel verzekerd als u gaat skiën, maar niet als u zonder begeleiding off-piste gaat skiën. Wij hebben een handig overzicht voor u gemaakt. Daarin ziet u wat er wel en niet verzekerd is. U moet wel de dekking Wintersport en Bijzondere sporten afsluiten.

Is mijn kind verzekerd op mijn verzekering als hij of zij alleen op vakantie gaat?

Ja, maar er zijn wel voorwaarden.

 • Uw kind moet meeverzekerd zijn.
 • Uw kind moet thuis wonen.
 • Woont uw kind niet meer thuis? Dan is hij alleen meeverzekerd als hij jonger is dan 27 en studeert.
Moet ik medische kosten bij mijn zorgverzekeraar of reisverzekering claimen?

Wij adviseren om medische kosten rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar te claimen. Uw zorgverzekeraar verrekend eventuele extra kosten met ons. Op die manier hoeft u zich niet druk te maken om de administratieve afhandeling.

De samenwerking tussen zorg- en reisverzekeraars is geregeld in het Convenant Samenloop Reis- en Zorgverzekeringen.

Meer informatie over het claimen van medische kosten vindt u hier.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op de site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Ik heb al een rechtsbijstandverzekering. Is deze dekking binnen de reisverzekering dan nog nodig?

Nee, als u een rechtsbijstandverzekering heeft, dan is de Reisrechtsbijstand op uw reisverzekering binnen het Unigarant woonpakket overbodig. Datzelfde geldt voor een ongevallenverzekering.

Hoe werkt schade melden?

Online melden gaat best makkelijk en we kunnen u snel verder helpen. Collega's Iris en Céline leggen in een kort filmpje uit hoe dit werkt.
Meld nu uw schade