Watersportverzekering

Zorgeloos genieten van uw boot

Premie berekenen Adviseur vinden

Unigarant Watersportverzekering

Of u nu een middagje met uw gezin het water op gaat, of een zeilvakantie maakt van twee maanden. U wilt genieten. Dat kunt u met de Unigarant Watersportverzekering. Daarmee kunt u uw boot verzekeren zoals u dat wilt.

Voordelen

Basisdekkingen watersportverzekering

Bij onze watersportverzekering kiest u uit drie basisdekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid, Basis Casco en Uitgebreid Casco. Wij helpen u graag bij het kiezen van de dekking die het beste bij u past. In onderstaand overzicht vindt u meer informatie over welke schade verzekerd is bij welke dekking.

Lees hier meer informatie over het eigen risico en de vergoedingen.

Schade die u met uw boot veroorzaakt bij iemand anders Schade die u met uw boot veroorzaakt bij iemand anders Schade die u met uw boot veroorzaakt bij iemand anders Schade die u met uw boot veroorzaakt bij iemand anders
Bereddingskosten, opruimingskosten en bergingskosten (die door de overheid zijn opgelegd) Bereddingskosten, opruimingskosten en bergingskosten (die door de overheid zijn opgelegd) Bereddingskosten, opruimingskosten en bergingskosten (die door de overheid zijn opgelegd) Bereddingskosten, opruimingskosten en bergingskosten (die door de overheid zijn opgelegd)
Schade aan uw boot door brand, storm, bliksem of ontploffing Schade aan uw boot door brand, storm, bliksem of ontploffing Schade aan uw boot door brand, storm, bliksem of ontploffing Schade aan uw boot door brand, storm, bliksem of ontploffing
Schade door een aanvaring of diefstal Schade door een aanvaring of diefstal Schade door een aanvaring of diefstal Schade door een aanvaring of diefstal
Schade aan de inboedel Schade aan de inboedel Schade aan de inboedel Schade aan de inboedel
Schade aan uw boot door overspanning of inductie Schade aan uw boot door overspanning of inductie Schade aan uw boot door overspanning of inductie Schade aan uw boot door overspanning of inductie
Schade aan uw boot door vorst Schade aan uw boot door vorst Schade aan uw boot door vorst Schade aan uw boot door vorst
Schade door vandalisme Schade door vandalisme Schade door vandalisme Schade door vandalisme
Schade aan uw boot door een fabrieksfout of materiaalfout Schade aan uw boot door een fabrieksfout of materiaalfout Schade aan uw boot door een fabrieksfout of materiaalfout Schade aan uw boot door een fabrieksfout of materiaalfout
Meer informatie Wettelijke Aansprakelijkheid Meer informatie Basis Casco Meer informatie Uitgebreid Casco

Aanvullende dekkingen watersportverzekering

Naast de drie basisdekkingen kunt u bij de Unigarant Watersportverzekering ook kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen. Zo bent u ook goed verzekerd als u graag meer zekerheid heeft.

Trailer of Volgboot

Heeft u een trailer of een volgboot? Met onze watersportverzekering kunt u deze meeverzekeren. De motor van uw volgboot is gratis meeverzekerd tot € 5.000,-.

Pechhulp nodig?

Komt u stil te liggen op het water met pech? Dan wilt u graag geholpen worden. De watersportverzekering heeft daar de aanvullende dekking Pechhulp voor. Een team van ervaren monteurs staat klaar om u aan de wal te helpen. Let op: schade in de eigen haven of op uw eigen ligplaats is niet verzekerd.

Ongevallen Opvarenden

Heeft u een ongeval waarbij iemand die aan boord is overlijdt of blijvend invalide raakt? Daar kunt u zich met deze aanvullende dekking voor verzekeren.

Rechtsbijstand

Lukt het u niet om een schade terugbetaald te krijgen van de persoon die de schade heeft veroorzaakt? Of heeft u een geschil met een reparateur over een schade? Dan kunt u wel wat hulp gebruiken. Met de aanvullende dekking Rechtsbijstand krijgt u hulp van een jurist. De jurist probeert het probleem voor u op te lossen.

Wat zeggen onze klanten

Goede informatie per telefoon en vriendelijke stem. Goede informatieve digitale schadeafwikkeling. E-mails waren duidelijk en goede begrijpbare informatie voor mij.
Meneer H. Leek

Informatie en service

Waarvoor ben ik niet verzekerd?

Niet verzekerd is schade:

  • Door opzet
  • Door fraude
  • Terwijl de bestuurder onder invloed van alcohol, medicijnen, bedwelmende, opwekkende of soortgelijke middelen verkeerde
  • Als u meedoet aan een snelheidswedstrijd

Zie voor alle uitsluitingen de polisvoorwaarden onder ‘Wanneer vergoeden wij niet?’, ‘Niet verzekerd?’ en ‘Beperkt verzekerd in een aantal grote steden’

Wanneer heb ik een verzekeringsbewijs nodig voor in het buitenland?

Deze heeft u nodig als u vaart in de landen rond de Middellandse Zee, zoals Italië, Kroatië, Griekenland en Spanje. U kunt het certificaat bij uw adviseur aanvragen. Heeft u uw verzekering rechtstreeks bij ons afgesloten? Dan kunt u het certificaat bij ons aanvragen via burowatersport@unigarant.nl.

Is mijn boot ook verzekerd als deze is gestald?

Ja. Er zijn wel een paar voorwaarden. De boot moet gestald zijn op een afgesloten terrein met permanente bewaking of cameratoezicht.

Kan ik mijn jetski verzekeren?

Ja, dat kan. Hiervoor kunt u de dekkingen WA en Basis Casco afsluiten. Houd er wel rekening mee dat u uw jetski niet kan verzekeren voor diefstal. Ook Ongevallen Opvarenden en Rechtsbijstand zijn niet te verzekeren.

Ik woon op mijn boot. Kan ik dat verzekeren?

Nee, een boot met permanente bewoning is niet bij ons te verzekeren.

TIP: maak gebruik van de KNRM app

Met de gratis KNRM Helpt app kunnen watersporters met goede voorbereiding en alarmeringsmogelijkheid het water op.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op de site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.