Caravanverzekering

Met uw nieuwe of tweedehands caravan klaar voor de vakantie

Premie berekenen Adviseur vinden

Unigarant Caravanverzekering

Waar gaat u heen met uw caravan of vouwwagen? Lekker naar Frankrijk of Italië? Of blijft u toch liever in Nederland? Of heeft u een stacaravan vlakbij zee? Wat u ook doet, u wilt dat uw caravan goed verzekerd is voor schade en diefstal. Daarvoor is de Unigarant Caravanverzekering. Deze verzekering is ook geschikt voor vouwwagens, aanhangwagens, stacaravans en trailers.

Voordelen

  • Deze verzekering kunt u afsluiten voor nieuwe én tweedehands caravans
  • U krijgt een gratis vervangende caravan na een ongeval
  • U krijgt korting als uw caravan een hagelbestendig dak heeft

Basisdekkingen caravanverzekering

Met de caravanverzekering van Unigarant is uw caravan goed verzekerd voor de meest voorkomende kosten. Hierdoor kunt u met een gerust hart op vakantie.

Uitgebreide basisdekking

Met de caravanverzekering is uw caravan of vouwwagen verzekerd bij:

Heeft u een tweedehands caravan? Dan is uw caravan verzekerd voor de aanschafwaarde. Bent u de eerste eigenaar van uw caravan? Dan is uw caravan verzekerd op basis van de nieuwwaarde.

Lees meer informatie over de vergoedingen.

Eigen risico verhogen

Bij de caravanverzekering heeft u een standaard eigen risico van € 75,-. Dit kunt u zelf verhogen naar € 150,- of € 300,- per schade. U betaalt dan minder premie, maar u heeft een hoger eigen risico bij schade. Gaat u naar een reparateur die door ons is geselecteerd? Dan krijgt u € 75,- korting op uw eigen risico.

Hier vindt u een overzicht van het eigen risico per dekkingen

Aanvullende dekkingen caravanverzekering

U kunt kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen voor uw caravanverzekering. U heeft de keuze uit: Hagel- en stormschade, Inventaris en Rechtsbijstand.

Inventaris

Heeft u de spullen in uw caravan wel goed verzekerd? Dat kunt u doen met deze dekking. Hiermee verzekert u alle spullen die niet door de fabrikant zijn meegeleverd. Zoals uw  televisie of servies. Deze zijn dan verzekerd bij schade of diefstal. Bij iedere schade heeft u een eigen risico van € 75,-.

Hagel- en stormschade

Wilt u uw toercaravan ook verzekeren bij hagel of storm? Met deze dekking kunt u zich hiervoor verzekeren. U krijgt dan een vergoeding voor de schade. En heeft u een hagelbestendig dak? Dan krijgt u maar liefst 70% korting op uw premie voor deze dekking. Ook heeft u geen extra eigen risico bij hagelschade. Als u geen hagelbestendig dak heeft, dan heeft u een extra eigen risico € 75,-.

Rechtsbijstand

Heeft u hulp nodig van een jurist? Bijvoorbeeld omdat een conflict heeft met een reparateur over een schade? Met de aanvullende dekking Rechtsbijstand kunt u zich hiervoor verzekeren. In Nederland én in het buitenland. De jurist probeert het probleem voor u op te lossen.

Wat zeggen onze klanten

Super vriendelijke en begripvolle dame aan de telefoon gehad. En heel goede afhandeling van de schadevergoeding.
Meneer van Vliet

Informatie en service

Waarvoor ben ik niet verzekerd?

Niet verzekerd is schade:

  • Door opzet
  • Door fraude
  • Terwijl de bestuurder onder invloed van alcohol, medicijnen, bedwelmende, opwekkende of soortgelijke middelen verkeerde
  • Ontstaan door pech onderweg

Zie voor alle uitsluitingen de polisvoorwaarden onder ‘Wanneer vergoeden wij niet?’, ‘Niet verzekerd’ en ‘Wat is beperkt verzekerd?’.

Heb ik een groene kaart nodig voor mijn caravan?

In de meeste Europese landen heeft u geen groene kaart nodig. Maar in een aantal landen wel, zoals Spanje,  Duitsland en Polen. Deze kunt u aanvragen bij de verzekeraar van uw auto. U heeft de groene kaart niet nodig in Nederland, Frankrijk of Italië.

Zijn mijn voortent en mover ook meeverzekerd?

Ja, alle aan- en bijbouw is meeverzekerd. Zoals een voortent, mover, fietsenrek of bijzettentje. U moet de waarde hiervan apart doorgeven tijdens de aanvraag van de verzekering.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op de site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.