Geschiedenis Unigarant

Hoe zijn wij geworden wie wij zijn? U leest onze geschiedenis hier.

1894
De ANWB verkoopt haar eerste fietsverzekering. In 1894 kon iemand zijn fiets alleen nog maar verzekeren voor schade na een ongeluk. Zeven jaar later was ook diefstal van de fiets verzekerd.

1906
Steeds meer ANWB-leden hadden ook een auto of motor. In 1906 zorgde de ANWB ervoor dat deze leden ergens anders een verzekering konden afsluiten voor hun auto of motor.

1920
De ANWB gaat samenwerken met de firma Drukker uit Amsterdam. Dat is een firma die verzekeringen onderbrengt bij London & Lancashire Insurance Company Ltd. In het begin hadden zij samen alleen fietsverzekeringen, maar later ook een autoverzekering en een verzekering voor grensdocumenten. Na de Tweede Wereldoorlog komen daar reis- en bagageverzekeringen en de zogenaamde wintersportbrief bij.

1971
In november van 1971 besluit ANWB om ‘Garant’ op te richten. Als verzekeraar van de ANWB kan Garant alle schades afhandelen en de verzekeringen beheren. Het ging vooral om fiets-, auto- en reisverzekeringen. Op 2 januari 1972 wordt Garant omgedoopt tot Unigarant. Wij begonnen op Rokin in Amsterdam.

1976
Vanuit Amsterdam zijn wij naar Hoogeveen verhuisd. Daar staat ons kantoor nog steeds. Wij verkochten niet alleen meer ANWB verzekeringen, maar ook verzekeringen van Unigarant zelf. Daarbij werkten we steeds meer samen met verzekeringsadviseurs, rijwielhandelaren en reisbureaus.

Nu
Tegenwoordig werken we nog steeds op dezelfde manier. Ook werken wij nog samen met de ANWB. Zodat we niet alleen schades goed kunnen behandelen, maar ook hulp kunnen bieden als iemand met pech langs de weg komt te staan. Dit helpen zit in ons DNA. Het is wie we zijn.