platform mobiliteit.png

Lancering CSRD brancheformat door BOVAG in samenwerking met Unigarant

Afgelopen donderdag heeft BOVAG tijdens een duurzaamheidsevent het nieuwe CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) brancheformat voor mobiliteitsbedrijven gelanceerd. Dit unieke instrumentarium biedt mkb-bedrijven een efficiënte manier om relevante data uit te wisselen en te voldoen aan de nieuwe Europese wetgeving voor duurzaamheidsrapportage.

Unigarant is trots om een belangrijke rol te hebben gespeeld in de totstandkoming van dit format. Onze collega's Berber van der Weijde en Guido Evertz, die namens het Verbond van Verzekeraars deelnamen aan de werkgroep, hebben significant bijgedragen aan deze belangrijke stap.

Guido interview.png
 Dit is een volgende stap om inzicht te krijgen en gericht te werken aan bijvoorbeeld het verminderen van de CO2-uitstoot van de gehele keten.

 

Gemakkelijker ESG-data uitwisselen

Guido Evertz: “We zijn trots en blij met het lanceren van dit platform. Dit helpt om met schadeherstelpartners gemakkelijker ESG-data uit te wisselen. Omdat de informatie dezelfde uitgangspunten heeft, zijn ze beter te vergelijken en op te tellen. Dit is een volgende stap om inzicht te krijgen en gericht te werken aan bijvoorbeeld het verminderen van de CO2-uitstoot van de gehele keten. Maar ook over circulariteit en behandeling van werknemers. Daarnaast helpt het ons bij onze verplichting om inzicht te geven in ons jaarverslag, dat moet voldoen aan de CSRD-richtlijnen vanaf boekjaar 2025.”

Vervolgstappen

Na de vakantieperiode worden vervolgstappen gezet voor de uitrol van het CSRD brancheformat, waaronder een handleiding en het proefdraaien met geselecteerde stakeholders. Hierover volgt later meer informatie.

Vertrouwen

We kijken met vertrouwen uit naar deze ontwikkelingen en zijn ervan overtuigd dat dit format  de duurzaamheidsinspanningen bij schadeherstel zal versterken.

Meer lezen?

Lees meer over de lancering en de rol van het Verbond van Verzekeraars in dit artkel.