Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht

Herstellen boven vervangen, gewoon logisch en minder gedoe

Babette Bruinsma
Categorie Nieuws
3 min lezen
21 maart 2025

We zien gelukkig dat mensen steeds vaker duurzame keuzes maken. We nemen ons eigen tasje mee, kiezen voor groene energie en gaan elektrisch rijden. Maar als het gaat om schade in huis, kiezen we vaak voor compleet vervangen in plaats van repareren. Best gek eigenlijk, want vaak hoef je slechts een klein stukje te herstellen of te vervangen. Als je een nieuw meubel koopt zet je daarvoor een hele keten in werking. Grondstoffen moet worden gewonnen, verscheept, tot een bank gemaakt, ingepakt en uiteindelijk naar de klant gebracht.

Een voorbeeld: Je dochter van vijf laat per ongeluk een beker chocolademelk over je lichtgrijze bank vallen. Een enorme bruine vlek tot gevolg. Poetsen maakt het alleen maar erger. Dan kiezen we nog vaak voor de aanschaf van een nieuwe bank. Terwijl dat niet nodig is, want meestal kun je onzichtbaar herstellen. Dat is niet alleen sneller en minder gedoe, maar net zo goed en het scheelt vooral veel Co2-uitstoot. We lieten bij Unigarant onlangs uitrekenen hoeveel precies.

Onderzoek vervangen versus herstellen

Onderzoeksbureau CE Delft en onze herstelpartner Nomot berekenden op verzoek van Unigarant het verschil in klimaatimpact tussen vervangen en herstellen in drie veelvoorkomende schadegevallen. De conclusie: repareren is in alle gevallen duurzamer. In sommige gevallen zelfs tot 33 keer lagere klimaatimpact dan vervanging!

Hoeveel minder klimaatimpact heeft herstellen versus vervangen? We hebben een mooie infographic gemaakt die alle informatie overzichtelijk laat zien.

 

Gewoon logisch

Als je deze cijfers kent, dan is duurzaam schadeherstel toch gewoon logisch? Daarom geven wij als verzekeraar altijd de voorkeur aan herstellen of schoonmaken, in plaats van vervangen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook veel minder gedoe voor de klant. Neem de chocolademelkvlek. De bank kan compleet professioneel gereinigd worden. Dit is binnen mum van tijd geregeld en na schoonmaak niet meer te onderscheiden van nieuw.

Bij bijvoorbeeld een buts in je aanrechtblad kunnen we plaatselijk en onzichtbaar repareren. Geen lange wachttijden voor een nieuw blad en niet de hele keuken overhoop. Er is vaak veel meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Met positieve impact op mens en milieu en een hoge klanttevredenheid als resultaat.

Duurzaam keurmerk

Bij Unigarant maken we vrijwel uitsluitend gebruik van herstelbedrijven die een erkend duurzaamheidskeurmerk dragen. Inmiddels hebben we een uitgebreid netwerk van ruim twintig herstelpartners, verspreid over het hele land. Dat zijn meer dan 750 individuele bedrijven die net als wij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben.

Bij Unigarant maken we vrijwel uitsluitend gebruik van herstelbedrijven die een erkend duurzaamheidskeurmerk dragen. Inmiddels hebben we een uitgebreid netwerk van ruim twintig herstelpartners, verspreid over het hele land.

Weet jij wat er in en aan je huis allemaal duurzaam én onzichtbaar hersteld kan worden?

Er zijn oneindig veel duurzame mogelijkheden voor herstel van inboedelschade. Van inbraakschade aan deuren en kozijnen, vlekken en gaten in stoffering, brandplekken op hout, waterschade bij vloeren, tot schade aan je keuken of aanrechtblad. Allemaal snel en onzichtbaar hersteld.

Circulair glas

Wist je dat wij als eerste verzekeraar hernieuwd glas aanbieden? Natuurlijk wordt het compleet gereinigd, gepolijst en naar de eisen van deze tijd gebracht. Niet te onderscheiden van nieuw en het bespaart maar liefst 72% aan CO2-uitstoot. Voor de klant niet duurder en net zo snel geregeld. Dus waarom zou je het niet doen?

Meer weten over onze duurzame producen en/of duurzaam schadeherstel? Je leest er hier alles over.

Hoe kunnen wij je verder helpen?

Voor hulp en vragen staan wij, van maandag tot en met vrijdag, graag voor je klaar!

Ga naar contact
collega aan de telefoon om klanten te helpen
https://www.unigarant.nl/wp-content/uploads/2024/06/ugtlogo.png