Ga naar de inhoud

Over Unigarant

Unigarant is het verzekeringsbedrijf van de ANWB en daar zijn we trots op. En die ANWB service vind je ook terug in al onze verzekeringen. We staan dagelijks klaar om al onze klanten - met de hulp van onze vele partners - van de beste service te voorzien.

Van problemen op het vakantieadres tot schade aan de auto. Met onze persoonlijke service en duurzame samenwerkingen zorgen we er voor dat we onze verzekeringsklanten zo goed mogelijk kunnen helpen. En dat doen we al meer dan vijftig jaar.
kantoor Unigarant buiten
Meer dan verzekeren
De meest sympathieke en eigentijdse verzekeraar, met de persoonlijke service van de ANWB.
8.3
dat is hoe klanten ons waarderen op Feeddex
100%
onderdeel van ANWB
1000000
klantvragen stromen er jaarlijks binnen
650+
Unigarant collega's
220000
schades elk jaar opgelost!
01
Dat ene stapje extra
Onze missie is om niet alleen te verzekeren, maar te helpen. Helpen+ noemen wij dat. We zetten graag net dat stapje extra. Niet omdat het moet, maar omdat het nou eenmaal in ons DNA zit. Dit doen we voor onze klanten en partners. Voor elkaar én met elkaar!
Wij verzekeren niet alleen, wij helpen!
02
Visie op de toekomst
Unigarant wil meer zijn dan puur een verzekeraar. We willen de meest sympathieke en eigentijdse verzekeraar zijn die zich onderscheidt door excellente klantbediening, daadkracht in innovatie en oplossingen biedt voor relevante maatschappelijke thema’s. Medewerkers zijn de motor van ons bedrijf en maken het verschil met persoonlijk talent.
03
Dochter van de ANWB
Klanten zijn bij Unigarant niet alleen goed verzekerd, maar kunnen ook rekenen op de goede service die ze gewend zijn van de ANWB. De ANWB is een vereniging die de belangen van onze 5 miljoen leden behartigt op het gebied van mobiliteit, reis en vrije tijd. Onze verzekeringsproducten en diensten maken het voor iedereen mogelijk om zorgeloos en met plezier van huis te zijn in een duurzame samenleving.
Collega's aan het werk van bovenaf met laptop, telefoon en notitieblok
Wij hebben een rijke geschiedenis vol interessante hoogtepunten
1894
ANWB
De ANWB verkoopt haar allereerste fietsverzekering! In die tijd was je wel alleen verzekerd voor schade na bijvoorbeeld een ongeluk. Diefstal van diezelfde fiets valt zeven jaar later ook onder de verzekering.
1906
Auto en motor sluiten aan
De auto en motor worden steeds populairder. Reden genoeg voor de ANWB om te regelen dat haar leden ergens anders een verzekering kunnen afsluiten voor hun gloednieuwe vervoersmiddel.
1971
Garant
Op een mooie herfstdag in november wordt Unigarant geboren. Met een hoofdkantoor in Amsterdam en onder de noemer ‘Garant’ wordt er meteen hard aan de weg getimmerd om als verzekeraar van de ANWB alle schades af te handelen en verzekeringen te beheren. De focus lag hierbij in het begin voornamelijk op fiets-, auto- en reisverzekeringen.
1976
Unigarant verhuist
Het hoofdkantoor van Unigarant verhuist vanuit de drukke Randstad naar het rustige Hoogeveen, de plek waar het kantoor vandaag de dag nog steeds staat te pronken. Ook het aanbod verzekeringen is sinds 1976 flink gegroeid, waardoor we nog meer mensen kunnen helpen. De samenwerking met verzekeringsadviseurs, rijwielhandelaren en reisbureaus maakt dat mogelijk.
1997
We groeien uit ons jasje
We verhuizen naar een nieuwe pand aan de Schutstraat. In 1997 wordt het door de toenmalige Minister van Financiën Gerrit Zalm feestelijk geopend.
50 jaar Unigarant feest kantoor
2022
Hoera, 50 jaar!
Unigarant bestaat 50 jaar en dat wordt groot gevierd. Het kantoor aan de Schutstraat is ondertussen twee keer verbouwd en heeft nu energielabel A.
2024
Klaar voor de toekomst
Unigarant is één van de grootste werkgevers van Drenthe. We bieden diverse verzekeringen op het gebied van mobiliteit, woon en reis & recreatie. Nog steeds gaan we voor duurzame samenwerkingen met onze partners.

Wij dragen graag ons (sponsor)steentje bij

We hebben tal van samenwerkingen met energieke partners die voor hetzelfde staan als wij bij Unigarant. We zijn dan ook maar wat trots dat we ons steentje kunnen bijdragen aan het realiseren van unieke evenementen, het maken van onvergetelijke herinneringen en het helpen van de medemens. Maar bovenal – we maken een verschil!

Team dsm-firmenich PostNL
Van oudsher houden wij ons al met fietsen bezig. Geen wonder dus dat wij een warm hart hebben voor de wielersport. Het is daarom niet heel verrassend dat we een van de oudste sponsors van het wielerteam dsm-firmenich PostNL zijn. Met een partnership van al ruim twintig jaar hebben we samen al tal van hoogtepunten mogen vieren. Maar toch voelt elke overwinning nog net zo uniek en euforisch aan als de eerste keer.
Meer over team dsm firmenich PostNL
Cascaderun Hoogeveen
Naast sponsoring van grote partijen, proberen we ook dichter bij huis ons steentje bij te dragen. Als een van de hoofdsponsors van de Cascaderun in Hoogeveen stimuleren we de regio om hun beste sportieve beentje voor te zetten. En goed voorbeeld doet volgen. Daarom is ook team Unigarant elk jaar groots aanwezig om de nodige kilometers af te leggen. Heel Hoogeveen kleurt voor één weekend helemaal blauw en daar zijn we maar wat trots op!
Meer over Cascaderun
https://www.unigarant.nl/wp-content/uploads/2024/06/ugtlogo.png